De leukste multiplayer spellen online spelen

Er zijn veel verschillende gratis spellen beschikbaar en deze zijn onder te verdelen onder uiteenlopende genres. Veel van deze spellen speel je zelfstandig tegen de computer en je waant je zo verbonden met je tegenspelers. Deze zijn echter virtueel en er is verder geen echte interactie mogelijk, anders dan hoe het geprogrammeerd is. Dit is anders bij de zogeheten multiplayer spelletjes.
Bij de multiplayer spelletjes speel je in het computerspel namelijk tegen meerdere medespelers die net als jij zijn ingelogd in het spel. Om dit mogelijk te maken zijn verschillende methodes mogelijk. Zo is het belangrijk dat je over internet beschikt en bovendien een LAN-connectie. Ook kun je meespelen als je een split screen hebt, zodat je je eigen en dat van de tegenstander in eenzelfde beeld kunt zien. Je hebt echter niet al deze mogelijkheden nodig om aan het spel mee te doen. Vaak kun je al meedoen als je enkel één van deze verbindingen hebt.
Je kunt verschillende soorten spellen spelen als je kiest voor multiplayer spelletjes, zoals sportspelletjes of bordspelletjes. Ook zijn er spellen waarbij je een bepaalde rol aanneemt en in die rol deelneemt aan een fantasiespel. Je krijgt dan een speciale naam en iedereen die meedoet, kent jou dan onder die naam.