Een hond met de geschikte naam

Iedere hond heeft vaak weer een andere naam. Voor het kiezen van een geschikte hondennaam is het echter wel van belang om te weten hoe je dit het beste kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een korte naam te kiezen. Hier kan de hond het beste op reageren. Maar wat is nou een leuke hondennaam?

Het kiezen van een hondennaam

Het kiezen van een hondennaam is een leuk en toch ook lastig onderdeel. Het wordt natuurlijk een naam die de hond de rest van zijn leven met zich mee draagt. Het is dan ook van belang dat het hierbij om een korte naam gaat, waar de hond goed op kan reageren. Honden vinden het lastig om te reageren op langere namen. Ondanks dat het verstandig is om een korte naam te kiezen, zijn er nog vele mogelijkheden voor een geschikte hondennaam.

 

Populaire hondennamen

Er zijn een aantal namen die toch wel erg vaak worden gebruikt als hondennaam. Het gaat daarbij om namen zoals Black, Beau, Bobby, Diesel, Dino, Rex, Sam, Rocky, Spike, Wolf, Max, Luna, Senna, Davy, Lola en Sem. Dit zijn natuurlijk slechts een aantal voorbeelden van de vele mogelijke hondennamen. Een hondennaam kiezen moet zorgvuldig worden gedaan.

Een naam van de stamboom
Wanneer je een puppy koopt met een stamboom, kan het voorkomen dat er een specifieke naam wordt uitgekozen door de fokker. Dit heeft te maken met de stamboom waar het hondje over beschikt. Deze naam wordt toegewezen door de fokker. Dit betekend echter niet dat het niet toegestaan is om deze naam te veranderen. Op het paspoort van de hond zal echter wel de stamboom naam komen te staan. Jullie kunnen hem naast deze naam natuurlijk nog een andere naam geven. Dit zal dan zijn of haar roepnaam worden.

http://www.greentank.nl/huistuin/groene-hondennaam/